Magical Pinky
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
Cara untuk Meluruskan Rambut Tanpa Buat Teknik Rebonding
Thursday, April 19, 2012 • 7:59 PM • 0 Comment here !

Hello peeps..Korang tau ke cara luruskan rambut tanpa membuatkan rambut kita rosak dengan iron??
Nak rambut lurus macam nie??
.
.
.
.
.
.
.
.


Meh sini aku nak share dengan korang ..:D
Firstly,
1. Ambil sebiji kelapa tua yang sudah diparut dan perah santannya.
2. Ambil pati santan yang diperah dan campurkan dengan segelas air suam.
3. Pas tu, masukkan air perahan sebiji limau nipis.
4. Kemudian, simpan santan tadi dalam peti sejuk.
5. Gunakan sebagai krim rambut sekali sehari.
6. Setelah itu, basuh/cuci rambut dengan air sejuk.
7. Korang boleh menggunakan rawatan ini setiap hari ataupun 3 hari seminggu.
8. Jika santan dalam peti sejuk habis, buatla yang baru ye. Lakukannya selalu, InsyaAllah hasilnya sangat memuaskan..

Ok alls..Selamat mencuba..


PASTFUTURE
MY WORDS;





Welcome my readers. You've stepped onto my blog. I just shared what I like and feel.
  • Please behave yourself.
  • Don't take anything from this blog.I know which one is mine. Thank you :)


    FOLLOW HERE !




    ♦ URL blog wajib ade not email
    ♦ Harsh words & Anon not allowed
    ♦ Iklan tidak dibenarkan di blog ni

    BLOG ARCHIVE;

  • Lepak Rumah BFF !
  • Baru Je Balik
  • Segmen : Blogwalking Lagi By Arra Ahmad
  • Alamak.! Terlepas laa..
  • Segmen Nasz : Jom Blogwalking
  • Sakit Hati Punya Pasal !!
  • Merentas Desa
  • Segmen Up Followers + Review Blog
  • Blog Aku Kena Hack
  • Segmen Tambah Kawan By Arra Ahmad