Magical Pinky
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
Kehidupan seterusnya
Saturday, December 5, 2015 • 1:01 PM • 0 Comment here !
 
Pejam celik pejam celik. Dah masuk sem2 dekat KMTK. Menunggu result Sem1 dengan penuh kesabaran dan kekeliruan. Oh no! Tak sanggup nak tau result Sem1 haritu. Aku harap dapat apa yang aku target. Aamiin. Bukannya apa, aku nak buktikan dekat orang yang masuk matrik ni, tak susah. Cuma kau kena fokus on study. Actually, not in study only. Kat sini kitorang buat program macam-macam. Tapi kenapa still ada orang yang boleh buat? Hidup ni tak semudah apa yang kita sangka. Bukan semua benda kita boleh buat dengan petik jari je. Jalan pemilihan kita tu yang penting. ok gais.. So, sesape yang nak masuk matrik  and then tak jadi disebabkan kawan tu, lupakan je la. If dia adalah kawan kau, dia akan support kau, dia akan hormat kau punya decision. And one more thing is, aku sebagai budak matrik, aku bangga and aku tak rasa menyesal pun masuk matrik. :D
 
Ok, cerita kisah seterusnya. Disebabkan aku tengah bosan sekarang, aku ada mood nak update blog aku yang dah lama berhabuk bak segumpal kapas yang dikumpul-kumpul. Hahaks. Teruk benor aku punya ayat. Hyperbola terlebih sikit. Back to the main topic. Sebenarnyakan, aku dah lupa macam mana nak hias-hias blog aku supaya lebih lawa macam dulu.. huuuuu.. Aku sedih. Tapi takpe, if dah habis matrik, aku akan study balik semua benda pasal blog, even sekarang nie aku tengah kosong pasal hias-menghias ni.. Emm.. Macam mana nak contest, edit blog tak ingat. Jemm..!! Aku tak tawu dah macam mana nak merepek meraban panjang-panjang macam dulu. Rasa kekok gila bak angggg. Tapi takpa, lama-lama aku akan terbiasa jugak.. *smile :D

Kalau sedih ke gembira ke nak kutuk ke ape ke. I just write here with my own fingers. And i can write my story even everyone don't know who i am. 



New Life In KMTK
Thursday, June 25, 2015 • 10:32 PM • 1 Comment here !

Hello peeps. haaa.. Sudah berkurun lama aku tak update blog nihh.. Memang dah bersawang dah pun. Bukan setakat bersawang, lalang, pokok semalu and so on tumbuh habih.. Haaa.. Semenjak aku stay kat KMTK nihh, pelat kedah aku makin menjadi-jadi kott..huhuhu..
OK. Now, we're back to our MAIN topic which is LIFE IN KMTK.. What is KMTK? KMTK tu Kolej Matrikulasi Teknikal Kedah. 
Sumpah, best gila belajar kat sini. Lecturer dia memang the best lahh.. Memang tak sia-sia aku pilih matrik ni.. Ok, for those yang keliru tentang matrik nih, korang pergi je matrik.. Sebab matrik ni mengajar kita macam mana dekat U nanti. So, bila dah masuk U for sambung degree takde la kelam kabut sangat kann.. huhuhu.. Kalau sesape yang tak pernah stay asrama tu, kat sini la korang diajar segala benda.. Macam aku kat KMTK nii, aku ok je sebab before ni pun dah pernah duduk asarama..

Ramai orang cakap, masuk matrik ni susah la, pack la, life macam budak sekolah la, ape la..blablablablabla.. Banyak cakap..Padahal tak pernah pun masuk matrik..Memang la setiap hari kuliah start pukul 8pg habis pukul 4ptg. Sebab kitorang kat sini satu tahun je.. So, nak cover balik untuk 3 tahun diploma dalam satu tahun.. Memang la orang kata, once u dah masuk matrik, u kena struggle..Yes! Itu tidak dinafikan lagi.. Sebab kita kena score.. Alaaaa..cool je.. Spm dapat 4A pun boleh score 4flat!!..Berdasarkan maklumat yang diberi oleh senior2 yang bertauliah. So, jangan cakap orang yang tak pandai tak boleh masuk matrik.. Itu semua kehendak masing-masing. U nak berjaya, U usaha. Semua benda atas usaha kita sendiri. 

Then, bila dah masuk matrik tu, jangan ponteng kuliah, selalu buat tutorial ape yang lecturer bagi. Selalu jumpa lecture. FOKUS itu penting ye.. :)
Kalau buat benda apa pun, tanpa kita fokus, benda tu takkan jadi jugak..Betul tak??
Selama aku hidup kat matrik ni, aku takdek lagi la nak pindah-pindah pergi tempat lain. Sebab?? KMTK is the best.. 

Aku sangat bosan sekarang nie, sebab letih bermain tennis tadi.. Hahaha..So?? Aku punya assignment pun bertimbun lagi tak buat. Nasib baik la esok cuti.. Alangkah bahagianya.. Jadual pun tak pack sangat untuk harini.. Alhamdulillah. Semoga Allah permudahkan segala urusanku. Aamiin.

Anyway, kawan-kawan kat sini best. Tak kedekut ilmu. Sedikit nasihat daripada saya. If kita tak tahu tentang sesuatu, kita kena tanya orang. WAJIB tanya. Kalau tak, sesatla jawabnya.. Sebab, once U dah tanya kat kawan tu tak kesah la sesape pun, diorang akan ajar korang sampai korang dapat. Insyaa Allah. Berdasarkan pengalaman aku la. 

OK la.. Setakat di sini saje kisah plus sedikit nasihat pada malam ni, hope membantu korang ye.. Ala, jangan takut la..Masuk matrik memang awesome la.. 


PAST
MY WORDS;





Welcome my readers. You've stepped onto my blog. I just shared what I like and feel.
  • Please behave yourself.
  • Don't take anything from this blog.I know which one is mine. Thank you :)


    FOLLOW HERE !




    ♦ URL blog wajib ade not email
    ♦ Harsh words & Anon not allowed
    ♦ Iklan tidak dibenarkan di blog ni

    BLOG ARCHIVE;

  • Kehidupan seterusnya
  • New Life In KMTK
  • I'm Back
  • My New Year
  • Lepas Perasaan!
  • Tak Sabar Rasanya
  • I had BROKEN HEART
  • Hari Ni Balik Rumah ! Mood: Excited Gilerrr
  • Edit blog for now :D
  • Kejadian Yang Berlaku di Sekolah Aku!!