Afrina Life
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
Selepas Habis Matrik !
Friday, June 24, 2016 • 6:28 PM • 0 Comment here !
 
 Hello gaisss.. Sudah sekian lama apabila tidak menulis entry rasa macam agak ganjal sedikit not sedikit BUT banyak sebenarnya. Haa ok. Berdasarkan tajuk di atas, sudah sebulan setangah aku meninggalkan KMTK tu. Rasa rindu pulak kat sana. Time macam ni aku pergi turun padang main basketball dengan roommate. Hahaha. Cepat betul masa berlalu. Tapi tu la, bila kita sana nak cepat-cepat cuti sebab apa? Sebab nak freedom lahh.. Kah kah kah. 

After habis je keluar matrik, aku apa lagi jadi penganggur setia la kat rumah ni. Result PSPM pun dah dapat. Alhamdulillah 3.0 above. OK. Kat rumah aku ni susah la nak dapat kerja. Lagi pun sekarang ni tengah bulan puasa. Family aku ni kang,bukannya boleh percaya sangat. Nanti kejap nak pergi sini kejap nak pergi sana. Habis tu aku ni?? Takkan tak ikut pulak kan. Mestilah mau. Dah lama tak jumpa cousin kesayangan aku.

Bila dah kat rumah tak buat pape, bosan pulak. Semua kawan-kawan aku balik u diorang. Kawan time kat sekolah lama aku dulu. Kawan kat seratas diorang semua jauh-jauh plus busy. Hmm.. Beginilah hidup gue. Susah banget deh mau keluarnya. Enggak ada lesen lagi. Pahal tetibe cakap indon entah. Haha

Ok, jangan membebel panjang-panjang, nanti readers bosan. Seminggu selepas aku habis matrik, aku apa lagi, pergi KL dengan kawan aku yang sorang tu. Nama dia Jasalinda Md Saad. Dia kawan aku time kat Seratas lagi and then kitorang dapat matrik sekali. Tu yang aku ajak dia tu. Memandangkan dia senang keluar jalan-jalan. Seminggu jugakla aku travel KL-Selangor tuu.. Tak shopping pun. Just pergi jalan-jalan cari makan. Hehehe. 

Selepas itu, aku pun balik rumah jumpa kawan aku yang sorang tu sebab dia pun baru je cuti semester. Kitorang lepak Ipoh pulak. Stay sana 2 malam kalau tak silap. Haihh.. Berjalan sakan. Berjalan pun, duit tetap habis. hmmmm.. (sedih) 
Seterusnya awal bulan Jun 2016, aku dipanggil. Cewahhh.. Dipanggil kau. Dipanggil untuk menjadi fasilitator. Entah betul entah tidak ejaannya tu. Senang cerita fasi laa. Tapi mostly matrik panggil AJKO.(Ahlijawatankuasa Organisasi). :) Rasanya laa.. hehe Bertugaslah aku di sana selama 10 hari. First day Ramadhan aku pun kat kolej tu jugak. Huhu.
 
So now, i'm doing nothing at home juz sleep and watching tv and having my good time with my lovely family. Yeah, this is me. I want to wish all of you selamat berpusa dan selamat hari raya. 
Insyaa Allah, i will write again and again.

Kehidupan seterusnya
Saturday, December 5, 2015 • 1:01 PM • 0 Comment here !
 
Pejam celik pejam celik. Dah masuk sem2 dekat KMTK. Menunggu result Sem1 dengan penuh kesabaran dan kekeliruan. Oh no! Tak sanggup nak tau result Sem1 haritu. Aku harap dapat apa yang aku target. Aamiin. Bukannya apa, aku nak buktikan dekat orang yang masuk matrik ni, tak susah. Cuma kau kena fokus on study. Actually, not in study only. Kat sini kitorang buat program macam-macam. Tapi kenapa still ada orang yang boleh buat? Hidup ni tak semudah apa yang kita sangka. Bukan semua benda kita boleh buat dengan petik jari je. Jalan pemilihan kita tu yang penting. ok gais.. So, sesape yang nak masuk matrik  and then tak jadi disebabkan kawan tu, lupakan je la. If dia adalah kawan kau, dia akan support kau, dia akan hormat kau punya decision. And one more thing is, aku sebagai budak matrik, aku bangga and aku tak rasa menyesal pun masuk matrik. :D
 
Ok, cerita kisah seterusnya. Disebabkan aku tengah bosan sekarang, aku ada mood nak update blog aku yang dah lama berhabuk bak segumpal kapas yang dikumpul-kumpul. Hahaks. Teruk benor aku punya ayat. Hyperbola terlebih sikit. Back to the main topic. Sebenarnyakan, aku dah lupa macam mana nak hias-hias blog aku supaya lebih lawa macam dulu.. huuuuu.. Aku sedih. Tapi takpe, if dah habis matrik, aku akan study balik semua benda pasal blog, even sekarang nie aku tengah kosong pasal hias-menghias ni.. Emm.. Macam mana nak contest, edit blog tak ingat. Jemm..!! Aku tak tawu dah macam mana nak merepek meraban panjang-panjang macam dulu. Rasa kekok gila bak angggg. Tapi takpa, lama-lama aku akan terbiasa jugak.. *smile :D

Kalau sedih ke gembira ke nak kutuk ke ape ke. I just write here with my own fingers. And i can write my story even everyone don't know who i am. 




PAST
MY WORDS;





Welcome my readers. You've stepped onto my blog. I just shared what I like and feel.
  • Please behave yourself.
  • Don't take anything from this blog.I know which one is mine. Thank you :)


    FOLLOW HERE !





    ♦ URL blog wajib ade not email
    ♦ Harsh words & Anon not allowed
    ♦ Iklan tidak dibenarkan di blog ni

    BLOG ARCHIVE;

  • Selepas Habis Matrik !
  • Kehidupan seterusnya
  • New Life In KMTK
  • I'm Back
  • My New Year
  • Lepas Perasaan!
  • Tak Sabar Rasanya
  • I had BROKEN HEART
  • Hari Ni Balik Rumah ! Mood: Excited Gilerrr
  • Edit blog for now :D