Afrina Life
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
New Life In KMTK
Thursday, June 25, 2015 • 10:32 PM • 1 Comment here !

Hello peeps. haaa.. Sudah berkurun lama aku tak update blog nihh.. Memang dah bersawang dah pun. Bukan setakat bersawang, lalang, pokok semalu and so on tumbuh habih.. Haaa.. Semenjak aku stay kat KMTK nihh, pelat kedah aku makin menjadi-jadi kott..huhuhu..
OK. Now, we're back to our MAIN topic which is LIFE IN KMTK.. What is KMTK? KMTK tu Kolej Matrikulasi Teknikal Kedah. 
Sumpah, best gila belajar kat sini. Lecturer dia memang the best lahh.. Memang tak sia-sia aku pilih matrik ni.. Ok, for those yang keliru tentang matrik nih, korang pergi je matrik.. Sebab matrik ni mengajar kita macam mana dekat U nanti. So, bila dah masuk U for sambung degree takde la kelam kabut sangat kann.. huhuhu.. Kalau sesape yang tak pernah stay asrama tu, kat sini la korang diajar segala benda.. Macam aku kat KMTK nii, aku ok je sebab before ni pun dah pernah duduk asarama..

Ramai orang cakap, masuk matrik ni susah la, pack la, life macam budak sekolah la, ape la..blablablablabla.. Banyak cakap..Padahal tak pernah pun masuk matrik..Memang la setiap hari kuliah start pukul 8pg habis pukul 4ptg. Sebab kitorang kat sini satu tahun je.. So, nak cover balik untuk 3 tahun diploma dalam satu tahun.. Memang la orang kata, once u dah masuk matrik, u kena struggle..Yes! Itu tidak dinafikan lagi.. Sebab kita kena score.. Alaaaa..cool je.. Spm dapat 4A pun boleh score 4flat!!..Berdasarkan maklumat yang diberi oleh senior2 yang bertauliah. So, jangan cakap orang yang tak pandai tak boleh masuk matrik.. Itu semua kehendak masing-masing. U nak berjaya, U usaha. Semua benda atas usaha kita sendiri. 

Then, bila dah masuk matrik tu, jangan ponteng kuliah, selalu buat tutorial ape yang lecturer bagi. Selalu jumpa lecture. FOKUS itu penting ye.. :)
Kalau buat benda apa pun, tanpa kita fokus, benda tu takkan jadi jugak..Betul tak??
Selama aku hidup kat matrik ni, aku takdek lagi la nak pindah-pindah pergi tempat lain. Sebab?? KMTK is the best.. 

Aku sangat bosan sekarang nie, sebab letih bermain tennis tadi.. Hahaha..So?? Aku punya assignment pun bertimbun lagi tak buat. Nasib baik la esok cuti.. Alangkah bahagianya.. Jadual pun tak pack sangat untuk harini.. Alhamdulillah. Semoga Allah permudahkan segala urusanku. Aamiin.

Anyway, kawan-kawan kat sini best. Tak kedekut ilmu. Sedikit nasihat daripada saya. If kita tak tahu tentang sesuatu, kita kena tanya orang. WAJIB tanya. Kalau tak, sesatla jawabnya.. Sebab, once U dah tanya kat kawan tu tak kesah la sesape pun, diorang akan ajar korang sampai korang dapat. Insyaa Allah. Berdasarkan pengalaman aku la. 

OK la.. Setakat di sini saje kisah plus sedikit nasihat pada malam ni, hope membantu korang ye.. Ala, jangan takut la..Masuk matrik memang awesome la.. 


PASTFUTURE
MY WORDS;





Welcome my readers. You've stepped onto my blog. I just shared what I like and feel.
  • Please behave yourself.
  • Don't take anything from this blog.I know which one is mine. Thank you :)


    FOLLOW HERE !


    Followers




    ♦ URL blog wajib ade not email
    ♦ Harsh words & Anon not allowed
    ♦ Iklan tidak dibenarkan di blog ni

    BLOG ARCHIVE;

  • I'm Back
  • My New Year
  • Lepas Perasaan!
  • Tak Sabar Rasanya
  • I had BROKEN HEART
  • Hari Ni Balik Rumah ! Mood: Excited Gilerrr
  • Edit blog for now :D
  • Kejadian Yang Berlaku di Sekolah Aku!!
  • Perasaanku Celaru, Bangang !
  • Skin blog Dah Lusuh!!