Afrina Life
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
Tuala Wanita berbahaya !!
Tuesday, December 25, 2012 • 9:04 PM • 2 Comment here !
Hello peeps.. Hari nie tajuk aku memang suspend.. Jeng jeng jeng.. And aku nak buat sedikit promotion.. Hehehe.. Aku mengambil kesempatan di sini kerana aku sayang kepada kaum wanita yang di luar sana..

Sebenarnya, tuala wanita yang biasa kita guna adalah diperbuat daripada bahan kitar semula.. Jadi, tuala wanita diperbuat daripada bahan kitar semula punca banyak penyakit yang membawa maut.. 

Tuala wanita diperbuat daripada serbuk kayu pulpa yang dilembutkan dan diputihkan melalui proses pelunturan dengan bahan peluntur berklorin yang menghasilkan bahan kimia iaitu DIOKSIN.
Apabila telah dilembut, lapisan inilah yang dijadikan tuala wanita pakai buang yang telah digunakan oleh wanita seluruh dunia.

Bagaimana DIOKSIN meresap ke dalam rahim?
Darah haid yang mengalir keluar akan memasuki tuala wanita melalui permukaan jaringan atau kain bukan kapas. Jika permukaan tuala wanita tersebut berlubang, maka gas yoksid yang dibebaskan akan terus berhubung dengan kulit dan akhirnya akan menyebabkan jangkitan. Jika permukaan tuala wanita bertukar menggunakan kain kapas semula jadi, ia akan menyerap segala gas bertoksid. Ia akan mengelakkan daripada masalah jangkitan, alahan, gatal atau ruam.

Darah haid mengalir dari uterus dan diserap oleh tuala wanita. Sejenis gas bertoksid yang dinamakan DIOKSIN akan terbebas melalui proses pemeluapan. DIOKSIN akan diserap ke dalam rahim melalui saluran uterus dan akhirnya sampai di ovary melalui tiub filopian.

sebab mencegah dari perkara yang semua orang tak nak iaitu penyakit yang datang nya dari rahim atau bahasa kiasan dalam class, prof cakap yang berada dia bawah dan hanya perempuan je ada anugerah tak ternilai tu. Iaitu penyakit yang bermula dari pad ataupun tuala wanita.


Aku tak nak cerita panjang-panjang because aku takut korang tak percaya pulak kan.. So? Aku bagi link ni, and korang boleh baca sendiri..

Ini linknye !!


Apabila sudah baca, Macam mane?? Ragu-ragu dengan tuala wanita yang korang pakai sekarang??
So? Cubalah yang ini.. Gunalah Lexee.. 100% diperbuat daripada kapas dan mempunyai 8 lapisan yang diperbuat daripada kapas.



Untuk membuat tempahan, korang boleh hubungi di talian ini -->>

019-4314194





PASTFUTURE
MY WORDS;





Welcome my readers. You've stepped onto my blog. I just shared what I like and feel.
  • Please behave yourself.
  • Don't take anything from this blog.I know which one is mine. Thank you :)


    FOLLOW HERE !


    Followers




    ♦ URL blog wajib ade not email
    ♦ Harsh words & Anon not allowed
    ♦ Iklan tidak dibenarkan di blog ni

    BLOG ARCHIVE;

  • Segmen Bloglist Disember Ice Princess
  • Save Gaza!!!
  • Hati Sedang Celaru
  • Segmen: Follow Sampai Meletup!
  • SEGMEN 2: Terjah, Follow, Menaik!!!
  • Segmen Jom Mencari Followers
  • Segmen: Up Kan Followers Dengan Mendadak!!!
  • Siap Edit + Khemah !!
  • Skin Baru
  • Mood :> Rajin ^_^