Afrina Life
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
Cara timbang blog
Friday, November 25, 2011 • 1:27 PM • 0 Comment here !

Aku ada entry untuk korang..Tajuk entry aku pada hari ini ialah cara timbang blog..
Kenapa kena timbang blog??Perlu ke timbang blog??

Jawapan untuk soalan itu adalah..Kita kena and perlu timbang blog because kita boleh tahu sama ada blog kita berat ke tak..Kalau blog kita berat, tentulah pengunjung/bakal pengunjung yang  internetnya slow akan fedap and terus tekan pangkah blog kita..Sebab apa yea??Sebab blog kita lambat loading and lambat appear..If blog kita ringan,senang la pengunjung datang and melawat blog kita..Antara sebab mengapa blog menjadi berat adalah seperti berikut..


Mengggunakan widget yang terlalu banyak..
Gambar-gambar dalam saiz yang besar..
Kod java atau html yang terlalu panjang..
Iklan-iklan atau animasi-animasi yang terlalu banyak..
Gadjet lagu yang bukan autoplay..


Ok..Blog dinilai dari segi Size, Load Time dan Average Speed per KB..Apa yang perlu korang fokuskan adalah pada saiz kerana nilai terbaik untuk sesebuah blog adalah di bawah paras 100kb..Bagi Load time dan Average speed pula,ia bergantung pada kelajuan internet..

Korang mesti nak timbang blog orang kan??OK..Pergi SINI
Terima Kasih kerana membaca entry nie..Jangan lupa komen yea..!!





PASTFUTURE
MY WORDS;





Welcome my readers. You've stepped onto my blog. I just shared what I like and feel.
  • Please behave yourself.
  • Don't take anything from this blog.I know which one is mine. Thank you :)


    FOLLOW HERE !


    Followers




    ♦ URL blog wajib ade not email
    ♦ Harsh words & Anon not allowed
    ♦ Iklan tidak dibenarkan di blog ni

    BLOG ARCHIVE;

  • Untuk Awak !
  • Kenapa Perempuan Mudah Menangis
  • Fahami wanita sensitif
  • Story ku
  • Pening kepala
  • Pinjam buku Apa?
  • Library again?
  • Tak jadi??
  • Pusat Sumber
  • Story sikit