Magical Pinky
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
Tutorial Centerkan Header
Monday, November 28, 2011 • 10:47 PM • 0 Comment here !

Sekarang nie aku tengah rajin nak buat tutorial untuk korang..Kepada New blogger..
Korang boleh guna tuto nie..
Ada beberapa cara untuk buat tuto nie..So,
korang ikut la nak buat cara yang mana satu yea..:)

CARA PERTAMA

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Crtl + F , dan cari kod kat bawah ni :

#outer-wrapper {
3. Selepas itu , bawah kod yang korang cari tadi tuh , ada kod ni kan ??

background:#FFFFFF;
width: 1000px;

*Itu pun , sebagai contoh jer~
4. Makna nyer , outer wrapper tuh . 1000px taw ?? Korang nyer ,tak tahu lah .

5. Tapi , tak siap lagi ni . Then , korang cari pulak kod ini..

#header-wrapper {

6. Dah jumpa kan ?? Pastikan width dekat header dengan outer wrapper tu sama .So korang punya header akan jadi center la . 

7 . Preview dulu . Dah jadi , baru SAVE ok ? :)


CARA KEDUA

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl + F , cari :

/* Content

3.  Lepas tu , copy kod kat bawah ni , then paste ATAS kod yang korang carikan tadi tu  .


.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

4. Paham ke tak ? if korang tak paham , tengok contoh ni :

.Header img {
margin-$startSide: auto;
margin-$endSide: auto;
}
/* Content
----------------------------------------------- */

5 . Preview dulu . Kalau jadi , SAVE yerk ^_^ 

Selamat Mencuba yea..!!



PASTFUTURE
MY WORDS;





Welcome my readers. You've stepped onto my blog. I just shared what I like and feel.
  • Please behave yourself.
  • Don't take anything from this blog.I know which one is mine. Thank you :)


    FOLLOW HERE !




    ♦ URL blog wajib ade not email
    ♦ Harsh words & Anon not allowed
    ♦ Iklan tidak dibenarkan di blog ni

    BLOG ARCHIVE;

  • 9 Ciri Lelaki Idaman Wanita
  • Malay VS Bahrain
  • Story again
  • Kembali Lagi
  • Tak Update..
  • Cara timbang blog
  • Untuk Awak !
  • Kenapa Perempuan Mudah Menangis
  • Fahami wanita sensitif
  • Story ku