Afrina Life
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
Background Comel Untuk blog
Monday, November 21, 2011 • 11:31 AM • 0 Comment here !

Afrina nak berkongsi dengan korang macam mana nak letak background yang 
korang suka dekat blog korang..
Meh sini Afrina nak bagitahu..

#Sebelum tu korang mesti save dulu background korang dekat file my picture korang..Selepas itu

Korang log in blog korang and then klik.

1. dashboard >design >template designer> background



2. Then,tekan remove background

3. Selepas itu klik anak panah tu and dia akan keluar macam nie



4. Klik upload image,pas tu korang choose la file yang mana korang dah save background tadi..

5. Dah siap,klik done and then, klik apply to blog..
you finish!..

Kat sini Afrina beri contoh background yang comel2 unruk korang..


http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/_khp.gif


http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/577814mxl3lzplgr.gif
 

http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/1043585ir2mebcqub.gif


http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/1234874uqgob6gf5y.gif


http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/dottedloveflower.png


http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/flow.png




http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/966814i8pz6zikwc.gif



http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/bee.png


Kalau nak korang boleh copy and save..Jangan lupa ye..Pastikan leave comment dulu..



PASTFUTURE
MY WORDS;





Welcome my readers. You've stepped onto my blog. I just shared what I like and feel.
  • Please behave yourself.
  • Don't take anything from this blog.I know which one is mine. Thank you :)


    FOLLOW HERE !


    Followers




    ♦ URL blog wajib ade not email
    ♦ Harsh words & Anon not allowed
    ♦ Iklan tidak dibenarkan di blog ni

    BLOG ARCHIVE;

  • I'm Sorry
  • Nama aku masuk GOOGLE?
  • Cantik tak?
  • Blogwalking
  • Update at sekolah
  • Tolong Blog kawan
  • Cikgu the best!
  • Sekolah Tadi
  • Singgah jap..!!
  • Kisah aku..